Het Brabantse dorp Oisterwijk
  en Operatie Market Garden
Photo's crash landing area of Pierre Gallay

Foto’s noodlandingsplek van Pierre Gallay

1/2
2
1
1
Een Luchtfoto uit 1944 van de Oisterwijksebaan met omcirkelt het deel waar F/LT. Pierre Gallay zijn noodlanding maakte. De twee volgende foto’s zijn op deze foto in de bruine vakken terug te vinden.
De Oisterwijksebaan in Oisterwijk komende vanuit Tilburg anno 2009. De weg bestond vroeger uit een zandweg met daarlangs een soort fietspad. In de linker foto hierboven is links de boerderij van de Familie van Rijswijk te zien aan Laagheukelomseweg 5. Op de rechter foto het kruispunt Laagheukelomseweg/Oisterwijksebaan met in het verlengde het stuk weg waar Gallay zijn noodlanding maakte. In de foto hieronder het stuk Oisterwijksebaan wat volgt na het de kruising. In de verte de rand van het dorp met de kerktoren van de St. Petruskerk net zichtbaar.
Café Mie Pieters aan de Laagheukelomseweg bij Oisterwijk. F/LT. Pierre Gallay vluchtte met de hulp van een burger in de richting van dit café en werd in die omgeving in een schuur ondergebracht tot hij naar een schuiladres in Tilburg werd gebracht.